Tjejvasan och marknad

Dagarna bara går. Det hörs ingenting om åtal eller något annat. Det skulle ju vara klart i slutet på januari enligt tidningarna. Snart har hela februari passerat utan ett ljud. Förstår inte vad det sitter fast i. 
 
Jag gruvar mej mycket till rättegången. "Straffet"kommer att bli ett hån mot Emma och oss anhöriga, det har jag förstått. Det är så det fungerar det svenska rättssystemet. Hur som helst så vill jag ha det avklarat, denna hemska väntan är så påfrestande och suger så mycket energi.
 
I lördags åkte Elin O tjejvasan. Hon hade en tröja på sej med texten -Jag deltar till minne av Emma Karlsson. Och en fin bild på Emma. Elin frågade om hon fick göra det, för hon visste att Emma skulle ha åkt tjejvasan någon gång i framtiden om hon hade fått levt. På så sätt fick ju Emma "vara med". Det var så fint gjort av Elin. 
 
Emma gillade ju att åka skidor, så nog tror jag att hon skulle ha ställt upp i tjejvasan så småningom. Jag har åkt lite skidor med Björne i skogen på slutet. Känns skönt att komma ut i skogen och friska luften. Man rensar tankarna lite, för stunden iallafall. Annars mal samma och samma i huvudet. När, varför, om,hur kunde det hända osv osv. Man går till graven och pratar med Emma ofta, man pratar med henne hemma..men man får inga svar.
 
I helgen åkte vi och farmor till Röros på marknad. Det var jättefint där. Inte så mycket "krimskrams" som det brukar vara på marknader, utan mer hantverk. Och Röros var ett mysigt ställe. Såg så mycket jag skulle vilja köpa åt Emma. Fina tröjor, strumpor och vantar som hon skulle varit så fin i. Hon finns alltid med oss.
 
Mattis köpte sej en pälsmössa med öron och älghorn som han var mycket nöjd med. Han somnade på hemvägen med den på sej. Sen vaknade han i Sveg, ganska så svettig så den var nog varm. Han fick också göra slut på norskpengarna som vi hade kvar. Det var ett tivoli strax före parkeringen, så där satte han sprätt på pengarna ganska fort. Han var nöjd med dagen.
 
Kanske du var med oss Emma..jag hoppas det. Men du kanske inte hade tid med oss den dagen. Du åkte ju tjejvasan med Elin. 

Emma

 
 
Den här fina bilden har Emmas kusin Moa tagit

Emma och Tarras myser


Små små spår...

Älskade Emma saknar dej så mycket...Idag har vi varit med lillebror på Ice age 4, den som du skulle få se på bio i somras med kusinerna. Tyvärr så hade dom skrivit fel datum i tidningen så det blev aldrig att du fick se den. Du skulle rita av ekorren med nöten när skolan hade börjat hade du tänkt. Den skulle vi rama in och sätta på väggen som vi har gjort med lillebrors fina Pluto tavla. Skulle gjort vad som helst Emma för att du skulle fått rita den där tavlan åt oss, den fattas på väggen, och du fattas överallt och jämt!! Städade bilen idag, det har inte blivit gjort heller sen du dog. Där fanns också en massa påminnelser om dej. En bok som du hade skrivit i, kort, en reflex som var din och några andra saker som var dina. Tänk vad många spår du har lämnat. Jag blir både glad och ledsen när jag hittar sånt. Glad över varenda sak som påminner om dig, ledsen för att det blir så påtagligt att du är borta. Mattis hade gjort en sak på bordet idag med tändstickor. Jag tog kort på det..
Han tänker mycket på dej ska du veta. Vi åkte till galbergstoppen förra helgen med skoter och grillade korv. Där fanns också dina avtryck..

Det finns människor av alla sorter...

Godmorgon älskade Emma. Igår kväll gick jag och pappa till din grav för att tända ljus hos dej. När vi kom dit såg vi att det var många fler som hade varit dit och tänt. Det lyste så många ljus hos dej. Det är många som saknar dej gumman. Skolbarnen har gjort isblock på skolan, sedan har dom gått till dej och byggt ett hjärta av dom vid din grav.
 
I helgen har pappa och Mattis åkt mycket skoter. Åh vad du hade älskat att följt med, du som var en riktig skotertjej. Du var så glad och uppspelt i vintras för att pappa skulle köpa en ny skoter, och du såg fram emot det så mycket. Nu har han köpt skotern trots att han först tänkte låta bli när du dog. Det kändes bara fel för du skulle inte få uppleva det. Vi får väl hoppas att du är med ändå, på något sätt..
 
I fredags pratade han som körde ihjäl Emma i radion. Han fick en egen liten intervju som inte alls speglar verkligheten. Jag vädjade till flera olika personer i radion att dom inte skulle sända det. Åtminstone inte före en eventuell rättegång. Jag tycker det är helt olämpligt att göra så före det. Dom hävdade att detta var en nyhet och att dom inte kunde ta hänsyn till att vi tyckte att detta blev fel och obehagligt. Jag ifrågasatte vad som var nyheten..åtalet har ju inte väckts. Den dagen åtalet väcks, DÅ är det en nyhet, och då måste det väl räcka att säga det i nyhetssändningen utan att dra upp en lång intervju med honom?? Dom var helt kallsinnig, spelade ingen roll vad jag sa. - Har du kontakt med nån psykolog om du mår så dåligt..frågade en av dom som jag vädjade till.
Jag bad dom att kolla upp vad som pågått här i flera år innan "olyckan", så dom fick en bättre bild av verkligheten, men det var inte intresssant.
 
Det verkar som en del är beredd att trampa fram hursomhelst bara för att gynna sig själva. Hade dom väntat till efter rättegången så hade jag inte brytt mej så mycket. Då kunde jag bara låta bli att lyssna.
 
Det blev starka reaktioner från människor som vet hur det är. Det verkar som radiokanalen har fått mycket kritik för det här.
 
Tack och lov så finns det många flera människor av den goda sorten och ni är guld värd..allihop.
 
Ja du lilla Emma som om det inte skulle ha räckt med det faktum att du är borta för alltid, det gör nog så ont att leva med varje dag.